Baş Dönmesinin Temel Sebepleri

Vertigo, gün içerisinde her insanın karşılaşabileceği bir sorundur ve günümüzde sıkça karşılaşılmaktadır. Vertigo hastalığının toplum arasındaki adı ise baş dönmesi olarak bilinmektedir. Baş dönmesinin bir veya birden fazla sebepleri olabilir. Bu konuda genel bir yargı yapmak söz konusu değildir. Ancak bazı sabit sebeplerinin olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir. Gelin baş dönmesinin ne gibi sorunlardan kaynaklandığını birlikte göz atalım.

Menier Hastalığı

Gün içerisinde yaşamış olduğumuz baş dönmesi problemlerinin büyük bir çoğunluğu aslında kulak kaynaklı baş dönmeleridir. Kulak kaynaklı olan baş dönmelerin en büyük sebepleri arasında “Menier Hastalığı” yer almaktadır. Menier hastalığının en büyük belirtileri olarak karşımıza kulak çınlaması, işitme kaybı, kulaklarda yaşanan dolgunluk ve son olarak baş dönmesi gibi belirtiler çıkmaktadır. Bu yaşanan belirtiler genel anlamda saatlerce kendini gösterebilmekte ve özellikle baş dönmesi ciddi bir rahatsızlık verebilmektedir. Bu hastalığın tedavisi ise sadece düzenle beslenme ve birkaç ufal ilaç kullanımı kadar basit.

Kulak Kristallerinde Meydana Gelen Sorunlar

Baş dönmesinin herhangi bir sebebi olabilirken, ne gibi durumlarda da gerçekleştiği son derece önemli bir konudur. Ancak baş dönmesinin kristallerden kaynaklanıyor olması da, yakın zamanda yaşanmış olan bir kafa travmasıdır. Bu travma sonrasında kristallerde belirli miktarda oynama ya da dökülme söz konusu olabiliyor. Bu durum da kafanın bazı pozisyonlarda baş dönmesine neden olmakta ve bu pozisyon değiştirildiği andan itibaren durum normale dönebiliyor.

İç Kulakta Meydana Gelen Nezle

İç kulakta oluşan nezle, başın çok şiddetli bir şekilde dönmesine neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler de iç kulak nezlesinin en önemli göstergelerinden biri olarak bilinmektedir. Bu soruna iç kulak nezlesi denmesinin en büyük sebebi, birden kendini şiddetli ve gürültülü bir şekilde göstermesidir. Bunun yanı sıra iç kulak nezlesinin en büyük sebeplerinden biri; haftalar önce geçirmiş olduğunuz bir soğuk algınlığıdır.

Önerilen İçerik :   Kaşıntılı Kafa Derisi Nasıl Tedavi Edilir?

Kronik Orta Kulak İltihabı

Kronik orta kulak iltihapları ve bulunla birlikte fistül adı verilen iç kulak sıvısında meydana gelen kaçaklar, çok şiddetli baş dönmelerine neden olabilmektedir. Başlıktan da anlayacağınız üzere bu sorunlar kronik olabilirken, bununla birlikte yaşanan bazı travmalar da söz konusu problemlerin yaşanmasında etkili olabiliyor. Özellikle iç kulak sıvısında meydana gelen kaçaklar, baş dönmesinin en büyük nedenleri olarak biliniyor. Bu nedenle travmalara karşı dikkatli olunması ve travma sonrasında hemen tıbbi yardım alınması gerekiyor.

 

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir