Yenidoğan Bebeklerde Uyku Düzeni

Yeni doğan bebekler, yaşamlarının ilk birkaç ayında üç ila dört saatlik aralıklarla uyurlar. Bebek yaşlandıkça bebeğin uyuduğu süre uzar. Bebek de sırtüstü konumlandırılmalıdır. Bu, bebeğinizin ilk yıl uyumasının en güvenli yoludur.

İçerik:

Bebeğim İlk Yıl Ne Kadar Uyuyacak?

Yaşamın ilk yılında bebeğiniz çok uyur. Günde 12 ila 18 saat uyuyabilir. Bir bebeğin herhangi bir zaman diliminde aldığı uyku miktarı çoğunlukla açlıkla belirlenir. Yeni doğanlar uyanır ve ilk başta her üç ila dört saatte bir beslenmek ister. Yeni doğmuş bebeğinizin ilk beş ila altı hafta içinde beş saatten fazla uyumasına izin vermeyin. Daha sonra aşağıdaki genel noktaları aklınızda tutabilirsiniz;

  • Dört aya kadar çoğu bebek geceleri daha uzun uyumak için bazı tercihler göstermeye başlar.
  • Altı aya kadar, birçok bebek beslenmeye gerek kalmadan beş ila altı saat veya daha uzun süre gidebilir ve gece boyunca uyumaya başlar.
  • Bebek büyüdükçe gündüz uykusu sayısı azalır. 2 aylık bir çocuk günde dört defaya kadar şekerleme yapabilirken, daha büyük bir bebek günde yalnızca bir ila iki kez şekerleme yapabilir.

Yenidoğanımız Nerede Uyumalı?

Yeni doğmuş bebeğiniz beşikte uyuyabilir. Bu bir ebeveynin odasında, bir kardeşin odasında veya yeni doğanın kendi odasında olabilir. Bebeğinizi güvenli bir yerde uyutmanız önemlidir. Bebeğiniz sizinle birlikte yatağınızda uyumamalıdır. Bu, boğulma ve ani bebek ölümü sendromu riski nedeniyle tehlikelidir.

Bebeği beslemek için yatağınıza getirebilirsiniz, ancak işiniz biter bitmez bebeği beşiğe yatırmalısınız. Birçok uzman, bebekle yatakta yatarken meydana gelebilecek herhangi bir yaralanmayı önlemek için çocuğunuzu sandalyede beslemenizi önerir.

yenidoğan uyku düzeni

Yeni Doğan Bebeğimin İyi Uyumasına Yardımcı Olmanın Bazı Yolları Nelerdir?

Bebeğinizin daha iyi bir uykucu olmasına yardımcı olmanın birkaç yolu vardır;

Önerilen İçerik :   Bebek Çorbası Tarifleri

Bebeğinizin uyku döngüsünü değiştirmek. Bebeğiniz yaklaşık 2 ila 3 aylık olduğunda, onu geceleri daha fazla uyumaya teşvik edebilirsiniz. Yenidoğanlar sıklıkla günlerini ve gecelerini tersine çevirir. Uyku döngüsü aynı zamanda beslenme ihtiyacıyla da yönetilir. Bebeğinizin gece beslenmesi gerektiğinde, ışıkları kısın ve gündüz saatlerinde uyarıcı etkileşimi ayırın. Sonunda, bu daha tutarlı bir uyku programı geliştirmeye yardımcı olacaktır.

Bebeğinizin sinyallerini anlamak. Pek çok bebek yorgunluğun belirli sinyallerini gösterecektir. Bunlar arasında huysuz olma, ağlama, vücut kısımlarını çekiştirme, esneme ve gözleri ovalama gibi şeyler olabilir. Bebeğinizi bu belirtileri gösterirken yatağına yatırmak, genellikle daha çabuk uykuya dalmasını sağlar. Aynı zamanda bir uyku vakti rutini oluşturmaya başlar.

Bebeğinizin uyurken çok hareket edebileceğini bilmek. Çocuğunuz uyanmış gibi gelebilir, ancak aslında hala uyuyor. Gülümseme, emme ve her türlü hareketi göreceksiniz – bunların hepsi uykunun normal yönleridir. Ancak, birkaç dakika ağlarsa, ona bakmanın zamanı gelmiştir. Bebeğiniz üşümüş, ıslak, aç ve hatta hasta olabilir ve sizin bakımınıza ihtiyacı olabilir.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir