Bebek Oyun Alanı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Montessori, her oyuncağın düşünceli tasarımı, oyun alanının düzeni ve yetişkinin çocukla etkileşimi yoluyla bağımsızlığı ve öz-yönetimi teşvik eder. Bebeğiniz için bağımsızlıklarını, güvenlerini ve öğrenmelerini destekleyen bir ortam yaratmak kolay olabilir. Çocuklar fırsat verildiğinde kendi başlarına bir şeyler yapmayı severler. Bağımsız başarının memnuniyeti, çocukların kendilerini yetenekli ve özgüvenli hissetmelerini sağlar. Bağımsız öğrenen çocukların daha çok çalıştıkları, daha iyi performans gösterdikleri, daha fazla bilgiyi akıllarında tuttukları ve bu süreçte daha yaratıcı ve neşeli oldukları görülmüştür. Ebeveynler doğumdan bağımsızlığı teşvik ettiklerinde, çocuklarının daha erken yaşlardan itibaren kendi başlarına ne kadar çok şey yapabildiğini görünce genellikle hoş bir şekilde şaşırırlar. Herhangi bir odada güven veren bir bebek oyun alanı nasıl kurulur?

  1. İçerik:

    Bir Boşluk Seçin

Bir oyun alanı kurmanın sayısız yolu vardır, bu yüzden aileniz için neyin mantıklı olduğunu düşünün. Alan çocuğunuzun odasında veya oturma odasında olabilir. Sizin için uygun bir yer bulun, belki de sizin ve ailenizin zamanının çoğunu birlikte geçirdiğiniz bir yer. Bu, bebeğiniz bağımsız olarak oynarken size yakındaki bulaşıkları yıkamak veya öğle yemeği hazırlamak gibi kendi aktivitelerinizi yapma şansı verebilir. Pek çok ebeveyn, gelişimsel olarak uygun oyuncaklar ve güvenli, hazırlanmış bir ortam verildiğinde bir çocuğun ne kadar süre konsantre olabileceğine ve bağımsız olarak oynayabileceğine şaşırır.

Bebek Oyun

  1. Bir Raf Bulun

Oyuncakları çocuğunuzun göz hizasında düzenlemek, büyüdükçe bağımsız olarak oynamasını ve öğrenmesini daha da güçlendirecektir. Oyun alanınız için mağazadan alınmış bir raf, gömme kitaplık, dolap veya ağır bir sehpa kullanabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, sabit veya duvara vidalanmış olduğundan emin olun. Bu, çocuğunuzun oyuncakları için düzenli bir yer yaratır ve bittiğinde eşyalarını kaldırma alışkanlığını öğretir. Her şey için bir yere sahip olduğunuzda, çocuğunuz onu nerede bulacağını ve nerede değiştireceğini bilir. İlk başta çocuğunuza oyuncak getirecek ve onları rafa yerleştirecek, oyuncakları çocuğunuz hareket etmeden önce temizleyeceksiniz. Ancak, küçük çocuğunuz sürekli olarak bir şeyleri yerlerine koyduğunuzu gözlemledikçe, bu rutini özümseyecek ve sonunda alışkanlığı kazanacaktır. Çevrelerinin düzenini varsayılan durumunda içselleştirecekler ve bunu takdir etmeye ve büyüdükçe bu şekilde tutmaya daha meyilli olacaklar. Bu onlara alanları için sorumluluk almayı öğretir. Ve büyüdükçe, bu kurulum, seçeneklere boğulmadan seçim yapmalarını sağlayacaktır.

  1. Bir Seferde 6-8 Oyuncağı Görüntüleyin ve Periyodik Olarak Döndürün

Oyun alanı rafınızda sadece birkaç oyuncak ve kitap bulundurmak, çocuğunuzun oyun oynarken odaklanmasına yardımcı olacaktır. Düzenli bir ortam, çocuğunuzun içsel bir düzen ve sakinlik duygusu oluşturmasına yardımcı olur. Aşırı uyarılmanın yükü kaldırıldığında, uğraşmaya çalıştıkları her oyuncaktan bir şeyler öğrenmekte ve onları takdir etmekte özgürdürler.

  1. Becerileri Çocuğunuzun Hızına Göre Adım Adım Sunun

Montessori sunumları çocuklarımızın dikkatini çeker ve öğrenir. Onlar sayesinde, çocuğunuz bir dizi olayı nasıl takip edeceğini öğrenirken, daha fazla bağımsızlık kazanabilmeleri için pratik yapmaları için gelişimsel olarak uygun becerilere rol model olur. Bu yaklaşımı evde, ayakkabı giymek veya yemek masasını kurmak gibi oyun dışında aktivitelerle de kullanabilirsiniz. Bir çocuğun kendi başına ne kadarını başarabileceğini gözlemlediğimize bağlı olarak herhangi bir aktiviteyi küçük adımlara bölebiliriz.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir