Yenidoğan Bebeklerin Beslenmesi

Bebeğinizin hayatının ilk yılında, bebeğiniz çeşitli şeyler yiyecek. Bu yiyecekler bebeğinizin büyümesini ve gelişmesini destekleyecektir. Anne sütüyle beslenen bebekler her gün sekiz ila 12 kez beslenir. Mamayla beslenen bebekler her gün yaklaşık altı ila 10 kez beslenir. Yaklaşık 6 aylıkken, bazı katı yiyecekler vermeye başlayabilirsiniz.

İçerik:

Bebeği Beslemek Hakkında Bilmem Gerekenler Nelerdir?

Bebeğinizin yaşamının ilk yılında beslenme, doğru büyüme ve gelişme için önemlidir. Bu erken aşamada iyi beslenme alışkanlıklarına başlamak, yaşam için sağlıklı beslenme kalıpları oluşturmaya yardımcı olacaktır. Beslenme, bebeğinizin hazır olma durumuna, beslenme becerilerine ve gelişim yaşına dayalı olmalıdır. İşte bebeğinizi beslemenize yardımcı olacak bazı öneriler.

Bebeğimi Ne Sıklıkla Beslemeliyim?

Bebekler ne zaman aç veya tok olduklarını bilirler. Bebeğinizi her acıktığında besleyin. Anne sütüyle beslenen bebekler, her beslemede göğüs başına yaklaşık 10-15 dakika olmak üzere, günde sekiz ila 12 kez emzirmelidir. Formülle beslenen bebekler, gece de dahil olmak üzere günde altı ila 10 kez beslenmelidir. Bebeğinizin geceleri uyuması için biber gevreği gibi yiyecekler eklemeniz önerilmez. Bu, aşırı kilo alımına neden olabilir ve önemli besin alımını azaltabilir. Ayrıca boğulma tehlikesi de olabilir.

Bebeğiniz katı yiyecekler yemeye başladığında daha az içecektir. Yavaş yavaş sunduğunuz katı yiyecek miktarını artırın ve anne sütü veya mama miktarını azaltın. Unutmayın, tüm yiyecekler biberonla değil kaşıkla sunulmalıdır.

yenidoğan beslenmesi

Bebeğimin Katı Mamaya Hazır Olduğunu Nasıl Anlarım?

Birçok sağlık hizmeti sağlayıcısı, bebeğinizi yaşamının ilk altı ayı boyunca yalnızca emzirmenizi önerir. Bununla birlikte, yalnızca emzirmiyorsanız, bebeğiniz dört ila altı ay arasında katı yiyeceklere başlamaya hazır olabilir. Her bebek farklı şekilde gelişir, bu nedenle işte bebeğinizin gelişimsel olarak katı mamaya hazır olduğunu bilmek için bakmanız gereken işaretler;

  • Bebek mama sandalyesinde çok az destekle veya hiç destek olmadan dik oturabilir.
  • Bebek uzun süre iyi bir baş kontrolüne sahiptir.
  • Bebek sekiz ila 10 emzirmeden sonra veya 32 ons formül mama ile daha fazla beslenme için aç.
  • Bebek ne yediğinize ilgi gösterir.
  • Bebek kaşıkla beslenmeyi kabul etmek için ağzını hemen açar.
Önerilen İçerik :   Hamilelikte Vücudunuzdaki Değişiklikler: İlk Trimester

Özel ihtiyaçları olan çocuklar için, çocuğunuzun sağlık hizmeti sağlayıcısı veya terapistleri ile beslenme hakkında konuşun. Bebeğiniz erken doğduysa lütfen sağlık uzmanınız ve / veya diyetisyeninizle konuşun.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir