Lohusa Sendromu Belirtileri Nedir?

Lohusa sendromu kadınların büyük bir çoğunluğunun başına gelen gebelik sonrası sendromudur. Dikkat edilmediği taktirde kötü sonuçlar oluşturabilir.

Doğum yapan kadınlar belli bir dönem farklı bir ruh haline bürünürler. Bazı kadınlarda bu anne olmanın verdiği heyecanken bazı kadınlarda büyük bir psikolojik problem olarak karşımıza çıkar. Doğumdan sonra psikolojik problemler yaşanması durumuna ise lohusa sendromu denilmektedir. Dikkat edilmediği takdirde lohusa sendromu hem anne için hem de bebek için tehlikeli olabilir. Yazımızda sizlere loğusa sendromunun belirtileri hakkında bilgi vereceğiz.

İçerik:

Bebeğinizden Soğuma

Lohusa sendromunun en büyük belirtilerinden birisi annenin gün geçtikçe bebeğinden soğumasıdır. Bu evrede annelerine bebekleri diğer bebeklerden daha çirkin gözükebiliyor. Aynı zamanda anneler bu dönemde bebeklerini emzirmek dahi istemiyor. Bu durum ise bebeklerde kalıcı hasarlara yol açabilir. Eğer anneye bu evrede dikkat edilmezse ve sendrom fark edilmezse daha tehlikeli durumlar söz konusu olabilir.

Sürekli Depresif Olma Hali

Doğum gerçekleştikten sonra anne sürekli sinirleniyorsa veya gergin oluyorsa bunlarda doğum sonrası depresyonunun belirtileri arasındadır. Anneler bu dönemde kendilerini çok mutsuz, kaygılı, hüzünlü ve gergin hissedebilir. Bu durum genellikle doğum yapıldıktan sonra ilk iki hafta da yoğun miktarda yaşanıyor.

Babalara Büyük Görev Düşüyor

Doğum sonrası depresyonunun en büyük sebepleri arasında yeni annelerin bu büyük göreve kendilerini hazır hissetmemelerinden kaynaklanıyor. Annelerin bu konuda en büyük yardımcıları ise yeni babalar olmalıdır. Eşlerinin her zaman yanında olduklarını göstermeli ve bebek bakımında yeni annelerimize yardımcı olmalılar.

Mükemmeliyetçi Anneler Risk Altında

Lohusa sendromu konusunda araştırma yapan uzmanlara göre aşırı mükemmeliyetçi olan annelerin loğusa sendromu olma ihtimali çok yüksek. Bunun en büyük sebebi ise bu annelerin çocuklarını eksik görme ihtimalinin daha fazla olması ve kendilerini yetersiz hissetme ihtimallerinin olmasıdır.

Önerilen İçerik :   Sağlıklı ve besleyici kahvaltı tarifleri

Destek Çok Önemli

Lohusa sendromunun problemsiz bir şekilde atlatılabilinmesi için hem sosyal deste hem de psikolojik destek çok önemlidir. Yazımızda da belirttiğimiz gibi bu evrede babalara büyük görev düşer. Babaların dışında annenin yakın çevresinin de destek olması bu sürecin daha çabuk atlatılmasını sağlayacaktır.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir