Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

9 ay gibi uzun bir süreç geçirdiniz ve artık mutlu son geldi. Yeni doğan bebeğinizi kollarınıza aldığınız o an belki de en mutlu olduğunuz andır. Belki de hayatınızda yaşadığınız en büyük mutluluğu yaşarken bir yandan da yeni doğan bebek bakımı hakkında kafanızda soru işareti olabilir. Yazımızda sizlerin bu endişelerinizi gidereceğiz.

İçerik:

İlk Olarak Bebeğinizin Sağlık Kontrollerini Yaptırın

Yeni doğan bebekler ilk 48 saat içerisinde hekim ve sağlık personelleri tarafından değerlendirilmeli gerekli olan bütün kontroller yapılmalıdır. Bu evrede çok erken dönemde çıkan yeni doğan sarılıkları aynı önem taşımaktadır. Aynı zamanda ilk 48 saat içerisinde bebeğin şekilsiz, yapışkan ve koyu renkli kakasını yapması beklenilmelidir. Muayenenin öncesinde ve sonrasında annenin de katkıları alınmalıdır. Muayenenin sonuçları bakımından anneye gerekli bilgilendirmeler verilmelidir.

Yeni Doğan Bebekler Her Zaman Hassastır

Yeni doğan bebekler çok hassas bir yapıya sahip olduğu için dışarıdan gelen ani uyarılara tepki vermektedir. Ses, ışık veya temas gibi durumlarda kollarını açabilir veya sıçrayabilir. Bunların hepsi normal bir yeni doğan refleksleridir. Emme refleksi de yeni doğan reflekslerinden birisidir.

Bebeğinizin Vücut Isısını Korumanız Gerekmektedir

Yeni doğan bebeklerde ısı düzenlemesi yeterli bir şekilde yapılmazsa vücut ısısı düştüğü zaman ilk başta el ve ayaklarında sonrasında ise yüzünde ve bütün vücudunda morarmalar görülebilir. Bu durumda hemen ısıtılması gerekmektedir. Üşümenin dışında kan şekeri düşüklüğü gibi bazı doğumsal hastalıklarda morarma oluşmasına sebep olabilir.

Bebeğinizin Göbek Bağı 10 Gün İçerisinde Düşecektir

Yeni doğan bebeğinizin vücudunda toplu iğne başı kadar ortası beyaz renkte çevresi kırmızı olan döküntüler oluşabilir. Bu döküntüler ilk hafta içerisinde kaybolacaktır. Aynı zamanda yüz bölgesinde ve burnun üzerinde küçük boyutlarda beyaz ve sarı renkteki döküntüler de çok normaldir. Yeni doğan bebeklerde göbek kordonu enfeksiyon ve kanamalara karşı kontrol edilmesi gerekmektedir. Bebeğinizin göbek bağı 5 ile 10 gün içerisinde düşecektir. Göbek bağı varken ve düştüğünde doktorunuzun yönlendirdiği şekilde pansuman yapmalısınız.

Önerilen İçerik :   Hamilelikte Sivilce ve Bebek Cinsiyeti İlişkisi

Alt Bakımını Özenli Yapmalısınız

Bebeklerde alt bakımı çok önemlidir. Kız çocuklarında bu bölge ön kısımdan arka kısma doğru hafif bir şekilde silinir. Sonrasında ise iyice durulanarak kurulanır. Anneden geçen hormonlar dolayısıyla ilk günlerde kanama olması çok normaldir. Birkaç gün içerisinde bu kanamalar son bulacaktır. Erkekler de ise penis uçlarında darlıkla görülebilir. İlk dönemlerde bu darlığın devam etmesi ilerde enfeksiyon oluşmasına sebep olabilir. Bu durumda erkenden sünnet edilmesi önerilmektedir.

ETİKETLER :

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir